Vaikai nori programuoti – padėkit!

      Vaikai nori programuoti – padėkit! komentarų: 4

Scheme_pyMoocNa štai, baiginėjasi registracija į Python kursus (ale MOOC).  Turim 500+ susidomėjusių! Tikėtina, kad daug atkris, bet imu sukti galvą, kaip čia suvaldyti tokią masę.

Manau, bendruomenė gali pati save pamokinti, bet kursas labiau orientuotas į individualias užduotis (programavimo pagrindams to reik).

Patarkit, kas išmanot bendruomenių įveiklinimą 🙂  Arba pasisiūlykit padėt (forumuose atsakinėt į klausimus ar tikrint užduotis).

Gal užkurt kokią FB grupę neformaliam pasibendravimui?

Dabar veiksmas vyksta Moodle aplinkoje (http://vivu.lt).  Dalis užduočių yra automatizuoti testai, dalį galima vizualiai greit patikrinti.  Bet dalį reiks tikrinti rankiniu būdu — gal duot moksleiviams vieniems kitus tikrint? MOOC’ai taip daro.. – gal kas turit patirties?

Na, tai štai – gera proga moksleivius paprotinti — laukiami savanoriai 🙂
Kursas gan „basic“ — medžiaga daugiausia tokio pobūdžio, tad užtenka kad ir pusmečio Python patirties :).

4 thoughts on “Vaikai nori programuoti – padėkit!

  1. Marius

    Laba diena,
    Esu KTU Programų Sistemų 2 kurso studentas. Manau kad tokie kursai išties yra LABAI reikalingi ypač 10-11-12 klasių moksleiviams, kad atėję į universitetą nebūtų visiški žaliukai. Pats tokiuose kursuose nedalyvavau, todėl pavydžiu šiems vaikams, kurie turės tokią progą. Manau galėčiau kuo nors padėti, tačiau dabar man pats darbų metas, o po jų – sesija. Nuo maždaug birželio antros pusės bučiau jau laisvesnis (tiksliai nežinau nes nėra paskelbtas egzaminų tvarkaraštis). Nė karto nesu programavęs Python kalba, tai gal ir man pačiam būtų ko pasimokyti, bet moksleiviams jūs norite parodyti pačius kalbos basics, kuriuos jau programavusiam keliomis kalbomis tikrai nebus sunku išmokti. Na, prirašiau pakankamai, kas, galbūt, nebūdinga programišiui, tiesiog norėjau pasakyti kad šauni Jūsų idėja ir, turėdamas laiko, galėčiau padėti.

    Reply
  2. Kroitus

    Python programuoju jau apie 5 metus. Visai norėčiau perteikti patirtį. Tik nežinau, ar daug laiko tam skirt galėčiau – šeima atima daug šiuo metu.

    Reply
  3. jurgis Post author

    Kroitus, galėtum būt konsultantu http://python.pasimokom.lt kurse. Ten sistema tokia, kad kas nori sprendžia užduotis ir yra integruotas pagalbos žn. mygtukas, kad gali parašyt klausimą ir kartu atsiunčimas užduoties kontekstas…

    Dabar tai svetainei neturiu laiko, o ten srautas darančių padidėjo bendros propagandos dėka 🙂

    Jei prisiregistruosi — duok žn., besimokantieji turės tave nurodyt savo profily kaip „guru“ 🙂

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *